1 2 3 4 5

unnamed

US ROYALTY TRUSTS 2012 PV10 ASSUMPTIONS

Najnovije Vesti

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:55

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:52

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Mere neekonomske prinude SAD za Evropu
24 jun 2018 00:37

Nekoliko narednih meseci mogu biti odlučujućim n [ ... ]

NAUČNA konferencija „Ruski energetski projekti na Balkanu posle Južnog toka" održana je 03. marta u Beogradskoj poslovnoj školi.

U organizaciji Ruskog centra za strateška istraživanja, Fonda istorijskih perspektiva, Nove srpske političke misli, Srpskog koda i BPŠ.

POSLEDNjI izlagač je bio Nikola Tanasić, analitičar NSPM, koji je istakao ulogu medija i spinovnja, odnosno dvosmislenosti kojima se različitoj publici predstavlja jedna stvarnost na različite način.

tanas d 1

- Svakom projektu se pristupa sa četiri ideološke paradigme: javno mnjenje, lokalna elita, internacionalni zapadni centri moći i mediji, od čega su građani jedini koji su naklonjeni Rusima! Interes građana je pojedinačni boljitak, zapadni centri štite megakorporacije i svoj uložen kapital, a mediji i lokalni političari spadaju u onaj prostor dvosmislenoga - njihov interes je novac, odnosno ostajanje na vlasti i zato plasiraju onoliko populizma koliko je potrebno da građani ostaju mirni i koliko im kažu zapadni centri. Dakle: građani su jedini element koji je naklonjen Rusima i ruskim projektima, kapitalu i firmama i to je kapital na koji Rusi mogu uvek da računaju, dok će političari u Srbiji zastupati onoliko proruskoga koliko je potrebno da građani poveruju da vlast vodi politiku koja je proruska, istakao je Tanasić i objasnio šta sada gledamo: „Propagandu kako ruska privreda propada i zato sa njima ne treba sarađivati ili da je NIS navodno Rusima poklonjen, čime se želi umanjiti bratski odnos između naša dva naroda".

- Govori se da su Rusi i Amerikanci isto, pa ispada da je isto onaj koji nas je bombardovao i onaj koji nije. Ispada da je uredu zavisiti od američkih škriljaca, ali nije uredu da zavisimo od Rusije... Zaštita konkurencije na našem tržištu praktično znači eliminaciju ruskih firmi, jer na evropskom tržištu čim se pojavi ruska firma, odmah se pojavi neki lex specialis, ukazao je Tanasić.

Izveštaj: Diana Milošević

Foto: Anton Antanasijević

Fakti

Energija pokreće svet. Ona je neophodni element svakog kretanja, razvoja I napretka. Euro Energy je specijalizovani analitički portal koji daje perspektive, odnosno objavljuje...

Kontaktirajte nas!

EuroEnergy
Adresa: Knez Mihailova 10
Beograd, Srbija

Telefon: +381654070470

Pratite nas!

Linkovi ka profilima na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Goolge+
Linked-in

Mini Galerija