1 2 3 4 5

unnamed

US ROYALTY TRUSTS 2012 PV10 ASSUMPTIONS

Najnovije Vesti

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:55

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:52

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Mere neekonomske prinude SAD za Evropu
24 jun 2018 00:37

Nekoliko narednih meseci mogu biti odlučujućim n [ ... ]

NAUČNA konferencija „Ruski energetski projekti na Balkanu posle Južnog toka" održana je 03. marta u Beogradskoj poslovnoj školi.

U organizaciji Ruskog centra za strateška istraživanja, Fonda istorijskih perspektiva, Nove srpske političke misli, Srpskog koda i BPŠ.

Dr Dejan Mirović je istakao da postoji totalno neopravdana ekonomska dilema - da li je bolje da sarađujemo sa EU ili sa Rusijom, pošto je stvar jasna: budžet iz 2008, pre SSP, je u delu naplate carine bio 830 miliona evra, već sledeće godine imamo gubitak od 500 miliona , 2010. gubimo 430 miliona, kao i 2011, pa onda sledeće dve godine gubimo po 530 miliona , i prošle godine 600 miliona evra. Dakle: dajemo oko pola milijarde EU i finansiramo socijalni mir u Francuskoj i Holandiji, u trenutku kada naš premijer i predsednik uzimaju od penzinera i od plata. Oko tri milijarde evra smo do sada dali EU samo od carina, ukazao je Mirović.

dej mirov 1

Govoreći o budućnosti integracija, istakao je da postoje dve carinske unije na evropskom kontinentu: EU i Evrozijska ekonomska unija, pri čemu ne postoji slučaj u svetu da neko može da bude član dve unije.

„Biću potpuno jasan: što se budemo više bližili EU moraćemo da smanjujemo izvoz u Rusiju, Belorusiju i Kazahstan, a to je oko milijardu evra, što znači – imaćemo još manje plate i manje posla. Ovo pričam bez ostrašćenosti i propagande, a u Srbiji se vodi samo jedna propaganda: antiruska. Što budemo bliže EU - bićemo sve siromašniji, to je jasno, a posle možemo da pričamo o političkim krilaticama kako EU nema alternativu. Pogledajte činjenice - jasno je gde treba da budemo", rekao je Mirović.

Izveštaj: Diana Milošević

Foto: Anton Antanasijević

Fakti

Energija pokreće svet. Ona je neophodni element svakog kretanja, razvoja I napretka. Euro Energy je specijalizovani analitički portal koji daje perspektive, odnosno objavljuje...

Kontaktirajte nas!

EuroEnergy
Adresa: Knez Mihailova 10
Beograd, Srbija

Telefon: +381654070470

Pratite nas!

Linkovi ka profilima na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Goolge+
Linked-in

Mini Galerija