1 2 3 4 5

unnamed

US ROYALTY TRUSTS 2012 PV10 ASSUMPTIONS

Najnovije Vesti

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:55

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:52

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Mere neekonomske prinude SAD za Evropu
24 jun 2018 00:37

Nekoliko narednih meseci mogu biti odlučujućim n [ ... ]

33333Izabrani evropski komesar za energetiku Migel Arijas Kanjete izjavio je da „u cilju energetske bezbednosti EU treba izgraditi (mrežu gasovoda) Južni koridor.
Kako je objasnio, Južni koridor je potreban „budući da je jasno da gasovod Južni tok ne može biti izgrađen sve dok se ne usaglasi s propisima EU".

Kanjete, izabran za komesara za energetiku u novoj Evropskoj komisiji(EK), obrazlagao je svoj budući program rada pred poslanicima EP koji treba da potvrdi sve komesare EK.
Italijansko predsedništvo EU je ranije stavilo do znanja da podržava izgradnju Južnog toka, koji treba da prođe i kroz Srbiju.
Šefica italijanske diplomatije Federika Mogerini, koja je izabrana za novu visoku predstavnicu za spoljnu i bezbednosnu politiku EU, je prethodno podvukla da je Južni tok „veoma važan za energetsku bezbednost naše zemlje i cele Evrope", uz napomenu da treba naći načina da se on usaglasi s propisima EU.
Izgradnjom Južnog toka „će biti više izvora snabdevanja gasom EU", ukazao je i italijanski državni sekretar za Evropu Sandro Goci.
Izabrani komesar za energetiku Kanjete je danas rekao „da bi veoma dobro bilo da se izgradi Južni tok, s tim da se nužno uskladi sa zakonima". Ali je predočio da „privatni sektor mora hitno investirati u Južni koridor, kojem se mora mora dati apsolutno prvenstvo".
Južni koridor bi imao dva gasovoda preko kojih bi gas, nezavisno od ruskih gasovoda, iz Kaspijskog basena i Srednje Azije stizati preko Turske, Grčke i Albanije u Italiju i dalje u zemlje EU.
Time će biti ojačano povezivanje energetske mreže evropske dvadesetosmorice, što je je i deo nastojanja da se, uz obnovljive izvore, obezbede takođe razni izvori snabdevanja EU energijom, istakao je Kanjete i time odgovorio kako misli da zajamči manju zavisnost Evrope o ruskog gasa.
Izabrani komesar je u EP podvukao da se moraju uložiti napori ne samo da Evropa ne zavisi samo od jednog spoljnog isporučioca gasa, već i da se do kraja razvije unutrašnje energetsko tržište, uz prekogranične mreže i znatno veću efikasnost potrošnje energije.
Beta
01. oktobar 2014.

Energija pokreće svet. Ona je neophodni element svakog kretanja, razvoja I napretka. Euro Energy je specijalizovani analitički portal koji daje perspektive, odnosno objavljuje...

Kontaktirajte nas!

EuroEnergy
Adresa: Knez Mihailova 10
Beograd, Srbija

Telefon: +381654070470

Pratite nas!

Linkovi ka profilima na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Goolge+
Linked-in

Mini Galerija