1 2 3 4 5

unnamed

US ROYALTY TRUSTS 2012 PV10 ASSUMPTIONS

Najnovije Vesti

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:55

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:52

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Mere neekonomske prinude SAD za Evropu
24 jun 2018 00:37

Nekoliko narednih meseci mogu biti odlučujućim n [ ... ]

slika12345Banjaluka - Prolazak kraka gasovoda "Južni tok" kroz Republiku Srpsku omogućiće i domaćim privrednim subjektima da se uključe u realizaciju projekta, što će pozitivno djelovati na cjelokupnu privredu.

Krak gasovoda u RS će stići iz Srbije, a prema najavi šefa Odjeljenja za upravljanje projektima u "Gaspromu" Leonida Čugunova, radovi na izgradnji u Srbiji trebalo bi da počnu u januaru 2014. godine.

- Uključivanje domaćih preduzeća dobro je došlo u vrijeme kada se osjeća nedostatak posla i radnih mjesta. Sve napore koji se vode u tom pravcu, da se poveća broj zaposlenih i uposli domaća operativa, u ovom momentu treba pozdraviti i podržati - rekao je juče "Glasu Srpske" direktor Sektora granskih udruženja u Privrednoj komori RS Pero Ćorić.

On je naglasio da bi se na ovaj način domaće firme više afirmisale, uz ocjenu da možda domaća preduzeća trenutno nemaju potencijala da budu glavni izvođači, ali da sigurno u okviru nekih velikih kompanija mogu da urade dobar posao kao podizvođači.

Njegovo mišljenje dijeli i stručnjak za naftno tržište Dušan Bogdanović.

- Bilo bi dobro da domaće firme budu aktivni učesnici u raznim fazama izgradnje kraka "Južnog toka" kroz Srpsku. To bi bila i afirmacija za njih, da se potvrde u takvim poslovima - rekao je Bogdanović.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća "Gas-Res" Slobodan Puhalac rekao je da je sa "Srbijagasom" zaključen Sporazum o tehničkoj saradnji i koordinaciji. Puhalac je kazao da je izvjesno da će, kada se steknu okolnosti za početak radova u RS, domaći privredni subjekti učestvovati u raznim fazama izvođenja radova.

Delegacija RS, sa predsjednikom Miloradom Dodikom na čelu boravila je nedavno u Moskvi i tom prilikom razgovarala sa rukovodstvom "Gasproma". Određeni su predstavnici obje strane za definisanje načina na koji će biti zaključen ugovor između Srpske i Ruske Federacije ili će to biti ugovor privrednih subjekata koji će potvrditi institucije RS ili BiH.

Dodik je sa čelnicima "Gasproma" dogovorio da pravnici izrade prijedlog ugovora kojim će biti formalizovan odnos u vezi sa izgradnjom "Južnog toka", čime će biti stvoreni uslovi za formiranje zajedničke firme između "Gasproma" i "Gas-Resa" najkasnije u maju.

Kada nova firma bude formirana, Srpska će imati priliku da sa "Gaspromovom" firmom koja prodaje ga­s sačini ugovor o distribuciji gasa za RS. Krak gasovoda "Južni tok" će iz Srbije ući u RS kod Bijeljine i ići prema Banjaluci i Novom Gradu.

Gradnja gasovoda "Južni tok" zvanično je počela početkom decembra u ruskom gradu Anapi u Krasnodarskoj oblasti na obali Crnog mora. "Južni tok" je od strateškog značaja za energetsku sigurnost Evrope i planirano je da bude pušten u rad do kraja 2015.

Srbija

Skupština Srbije usvojila je juče Zakon o "Južnom toku", koji će ubrzati eksproprijaciju zemljišta i pripremu terena za izgradnju gasovoda kroz Srbiju. Donošenjem posebnog zakona stvaraju se uslovi za pribavljanje potrebnih dozvola i izgradnju dionice tog magistralnog gasovoda kroz Srbiju, u koju će biti uloženo oko 1,7 milijardi evra.

Izvor: http://www.glassrpske.com/drustvo/biznis/Juzni-tok-prilika-za-domace-firme/lat/110293.html

Energija pokreće svet. Ona je neophodni element svakog kretanja, razvoja I napretka. Euro Energy je specijalizovani analitički portal koji daje perspektive, odnosno objavljuje...

Kontaktirajte nas!

EuroEnergy
Adresa: Knez Mihailova 10
Beograd, Srbija

Telefon: +381654070470

Pratite nas!

Linkovi ka profilima na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Goolge+
Linked-in

Mini Galerija