1 2 3 4 5

unnamed

US ROYALTY TRUSTS 2012 PV10 ASSUMPTIONS

Najnovije Vesti

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:55

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:52

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Mere neekonomske prinude SAD za Evropu
24 jun 2018 00:37

Nekoliko narednih meseci mogu biti odlučujućim n [ ... ]

Gasprom i kineski CNPC su u maju prošle godine potpisali sporazum o kupoprodaji gasa istočnom maršrutom. Sporazum je zaključen na 30 godina i predviđa isporuku ruskog gasa u Kinu u obimu od 38 milijardi kubnih metara godišnje. Istočna maršruta predviđa isporuku u Kinu gasa iz jukutskih i irkutskih nalazišta magistralnim gasovodom Snaga Sibira. U maju ove godine Rusija i Kina su potpisale sporazum o okvirnim uslovima isporuke gasa u Kinu zapadnom maršrutom. Sada dve strane treba da pripreme i zaključe ugovor.

kina

On je dodao da je na "dnevnom redu" rusko-kineske saradnje još niz velikih projekata, posebno u oblasti energetike i transporta. Kineski potpredsednik vlade je pomenuo planiranu izgradnju železničke pruge za vozove velikih brzina Moskva-Kazanj.

Polaganje cevi za gasovod počinje u gradu Hejhe na rusko-kineskoj granici u severoistočnoj Kini. U tom mestu koje se nalazi naspram ruskog sela Blagovešćenska danas je napravljen prvi var budućeg kineskog dela gasovoda, koji je planiran da se gradi do megapolisa Šangaj.

Rusija i Kina će nastaviti saradnju u energetici, uključujući i nuklearnu, rekao je premijer Rusije Dmitrij Medvedev prilikom svečanosti početka gradnje istočne maršrute gasovoda Snaga Sibira.

Premijer Rusije je takođe izrazio uverenje da će u najskorije vreme biti potpisan ugovor s Kinom o isporukama gasa zapadnom maršrutom.

Pripreme za puštanje u rad gasovoda, koji Moskva smatra izuzetno važnim projektom, vrše se na najvišem nivou. Tako je ta tema bila predmet razgovora predsednika Rusije Vladimira Putina i Kine Sji Đinpinga.

Prema rečima ruskog predsednika, "Naredna etapa je isporuka prirodnog gasa u Kinu zapadnom maršrutom magistralnim gasovodom Altaj".

Zapadna maršruta predviđa isporuku Kini gasa sa nalazišta u Zapadnom Sibiru u obimu 30 milijardi kubnih metara godišnje, sa mogućim povećanjam na 100 milijardi kubika godišnje. Predviđena dužina maršrute je 2.700 kilometara.

Šef Gasproma Aleksej Miler rekao je da koncern vodi pregovore s kineskom stranom o plaćanju isporučenog gasa u rubljama i juanima.

B92

Energija pokreće svet. Ona je neophodni element svakog kretanja, razvoja I napretka. Euro Energy je specijalizovani analitički portal koji daje perspektive, odnosno objavljuje...

Kontaktirajte nas!

EuroEnergy
Adresa: Knez Mihailova 10
Beograd, Srbija

Telefon: +381654070470

Pratite nas!

Linkovi ka profilima na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Goolge+
Linked-in

Mini Galerija