1 2 3 4 5

unnamed

US ROYALTY TRUSTS 2012 PV10 ASSUMPTIONS

Najnovije Vesti

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:55

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:52

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Mere neekonomske prinude SAD za Evropu
24 jun 2018 00:37

Nekoliko narednih meseci mogu biti odlučujućim n [ ... ]

 

evropski gasovodi

 

Energija odnosno energenti imaju poseban značaj za funkcionisanje današnjeg savremenog sveta, pre svega toplotna i električna energija. Energenti se koriste za transport, industriju i domaćinstva. Cilj svake države je da obezbedi sigurno snabdevanje energentima u dovoljnim količinama po stabilnim cenama.
U najvećoj meri potrebna energija se dobija iz neobnovljivih izvora energije. Za razliku od obnovljivih izvora energije (šuma, voda, vetrova, sunca) mineralne sirovine (rude metala i nemetala, ugalj, nafta, gas) su ograničenih rezervi i jednom uzete iz prirode , neće se obnoviti. Mineralne sirovine nisu ravnomerno raspoređene svuda u svetu, već su određene zemlje bogate mineralnim sirovinama, pa ih zbog toga izvoze, dok druge oskudevaju i prinuđene si da ih uvoze. Zakonomernosti preraspodele energenata utiču na međunarodni ekonomski i strategijski položaj država, kao i na njihov odbrambeni kapacitet. Sa druge strane mineralne sirovine su često povod za ratovanje.
Energetska bezbednost danas se najčešće razmatra kroz prirodni gas i naftu, ključne energente za ekonomski razvoj svih država.

Radio 2M-emisija: Srbija i svet
autor i voditelj: Dragana Trifković
gost: Miloš Zdravković- stručnjak za energetiku
tema: Energetika, energetska bezbednost, Energetska problematike Evrope i uticaj Rusije i SAD, ceni nafte, sukobima na Bliskom Istoku kroz prizmu borbe za energente.

Miloš Zdravković je inženjer elektrotehnike, doktorirao je na ETF u Beogradu. Predavač u Inženjerskoj komori Srbije u okviru permanentnog usavršavanja inženjera na temu energetskog pregleda i energetskog menadžmenta. Član Skupštine Inženjerske komore Srbije. Pored toga Miloš Zdravković piše autorske tektove na razne teme, i objavljuje u srpskim medijima. Član je Nezavisnog udruženja novinara Srbije kao i predsednik odbora za energetiku Centra za geostrateške studije.

Celu emisiju pogledajte na linku:

https://www.youtube.com/watch?v=CCLoBb6KmQQ&t=6s

 

 

Energija pokreće svet. Ona je neophodni element svakog kretanja, razvoja I napretka. Euro Energy je specijalizovani analitički portal koji daje perspektive, odnosno objavljuje...

Kontaktirajte nas!

EuroEnergy
Adresa: Knez Mihailova 10
Beograd, Srbija

Telefon: +381654070470

Pratite nas!

Linkovi ka profilima na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Goolge+
Linked-in

Mini Galerija