1 2 3 4 5

unnamed

US ROYALTY TRUSTS 2012 PV10 ASSUMPTIONS

Najnovije Vesti

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:55

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Bugari, jeste li dobro? Skrenuli Turski tok k sebi...
06 jul 2018 11:52

Prenosimo: B92   Pobednik tendera za projek [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Vučić otvorio gasovod koji zaobilazi Srbiju
25 jun 2018 00:15

Piše: G. Vlaović   Ako se izuzmu diplomat [ ... ]

Mere neekonomske prinude SAD za Evropu
24 jun 2018 00:37

Nekoliko narednih meseci mogu biti odlučujućim n [ ... ]

Zaposleni u naftnoj kompaniji „Lukoil", juče su u Rusiji nagrađeni državnim i korporativnim nagradama na ceremoniji koja je posvećena obeležavanju 70. godišnjice pobede u Velikom otadžbinskom ratu. Nagrade su dodeljene zaslužnima za doprinos razvoju energetskog kompleksa Rusije i kompanije i dugogodišnji savestan rad. Priznanja su uručili g. Vladimir Osipov, rukovodilac Uprave predsednika RF za državne nagrade i g. Vagit Alekrepov, predsednik kompanije"Lukoil".

„Lukoil" je jedna od vodećih svetskih kompanija koja se bavi istraživanjem, eksploatacijom i plasmanom nafte i gasa. Nakon kupovine „Beopetrola", srpskog preduzeća za promet naftnih derivata 2003. godine, kompanija „Lukoil" posluje u Srbiji pod nazivom „Lukoil Srbija". Generalni direktor „Lukoil Srbija" i rukovodilac Balkanske međuregionalne organizacije „Lukoil" g. Andrej Kuku, primio je nagradu „Orden prijateljstva" koji mu je juče uručen na svečanosti u Moskvi. Orden prijateljstva je državna nagrada RF koja se dodeljuje za posebne zasluge u jačanju mira, prijateljstva, saradnje i uzajamnog razumevanja među narodima. Pored pozicije generalnog direktora „Lukoil Srbija" g. Kuku obavlja dužnost direktora u „Lukoil Makedonija" i izvršnog direktora „Lukoil Montenegro". Pre preuzimanja dužnosti u kompaniji Lukoil g. Kuku je bio zaposlen na važnim funkcijama u Moldaviji, gde je i rođen. Bio je predsednik Fonda za državnu imovinu Republike Moldavije, zamenik ministra za privatizaciju i upravljanje državnom imovinom Republike Moldavije, a zatim i potpredsednik vlade i ministar ekonomije Republike Moldavije. Dolaskom na čelo „Lukoil Srbija" g. Kuku je svojim profesionalizmom doprineo razvoju saradnje između kompanije i društvene zajednice, kao i poslovanju kompanije na području Balkana.

Andrej Mihajlovic Kuku                                          orden

Foto: gen. direktor Lukoil Srbija g. Andrej Kuku                                                 Foto: Orden prijateljstva

Pored g. Kuku, nagrade su dobili potpredsednik za poreze OAO "LUKOIL" Vladimir Vasiljev i generalni direktor OOO "LUKOIL-Centrnefteprodukt" Vladimir Dmitrijev, koji su nagrađeni medaljom "za zasluge pred Otadžbinom" II stepena. Dodeljene su i nagrade radnicima"Zaslužni radnik naftne industrije i Gasne RF" Iljšatu Davletovu i Sergeju Šesterikovu, kao i priznanja Ministarstva energetike, počasne diplome i zahvalnice za još trinaest radnika kompanije.
Lukoil je društveno odgovorna kompanija koja doprinosi očuvanju pravih vrednosti. Ona pomaže preko 2000 veterana Drugog svetskog rata, kao zahvalnost na njihovoj borbi za slobodu.

 

lukoil
Foto Lukoil: Dodela nagrada

Prilikom dodele nagrada predsednik kompanije g. Vagit Alekrepov istakao je: „Veliki podvig našeg naroda Zauvek će ostati u srcima onih, koji osećaju odgovornost za očuvanje istorijskog sećanja i koji se odnose s poštovanjem prema herojskoj proslosti naše zemlje". Rukovodilac Uprave predsednika RF g. Vladimir Osipov naglasio je da poseban svečani ton uručenja nagrada daje predstojeća 70. godišnjica pobede, koja će biti obeležena svečanom Paradom Pobede u Moskvi, ali i mnogim drugim gradovima na prostoru bivšeg SSSR-a, kao i u savezničkim zemljama.
Nagrada generalnom direktoru „Lukoil Srbija" g. Kukuu predstavlja osnov za dalji razvoj poslovanja kompanije na Balkanu, posebno u Srbiji. To je ujedno prilika za Srbiju i druge balkanske zemlje da poboljšaju potencijal za investicije omogućavanjem boljeg poslovanja za ruske kompanije.
Buduće investicije ruskih kompanija u oblasti energetike, mogu da imaju značajan podsticaj na ekonomiju balkanskih zemalja. U sadašnjim okolnostima to su jedine realne investicije koje mogu da budu faktor ekonomske stabilizacije Balkana nakon dužeg perioda ekonomske krize i šansa koja se ne propušta.

Dragana Trifković, direktor Centra za geostrateške studije

Energija pokreće svet. Ona je neophodni element svakog kretanja, razvoja I napretka. Euro Energy je specijalizovani analitički portal koji daje perspektive, odnosno objavljuje...

Kontaktirajte nas!

EuroEnergy
Adresa: Knez Mihailova 10
Beograd, Srbija

Telefon: +381654070470

Pratite nas!

Linkovi ka profilima na društvenim mrežama:

Facebook
Twitter
Goolge+
Linked-in

Mini Galerija